Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Navigation
 Portal
 Index
 Taglista
 Profil
 Gy.I.K.
 Keresés

Szabályzat

Go down

Szabályzat

Témanyitás by Naytil on Pént. Szept. 07, 2018 12:59 pm

Üdvözöllek az oldalon!
Mint azt láthatod, ez egy nyilvános szórakoztató szerepjátékos oldal. Ezért felhívnám figyelmed, hogy kulturáltan beszélj és légy tekintettel embertársaidra. Használhatod saját stílusod, amíg azzal nem sértesz meg másokat. Ha bármilyen problémád van, fordulj az adminokhoz, ezek megoldása és a szabályzat betartatása az ő dolguk. Ha valamire figyelmeztetve vagy általuk, vagy más játékos által, azonnal kötelességed a hibád javítása vagy pótlása!

Minden menüpont értelem szerűen használandó, rendeltetése az adott fülön belüli oldal tetején fel van tüntetve! Például: Játékosok a karakterek pontos leírását tartalmazza a szobák pedig a számukra biztosított saját felületet. A Szerepjáték a helyszíneket biztosítja, ahol bármilyen formában lehet játékot folytatni, nincs megszabva ott semmi.

Mielőtt regisztrálnál az oldalra felhívnám a figyelmed a belépésre vonatkozó biztonsági funkcióra: Ha a bejelentkezésnél 5x hibás jelszót adsz meg, akkor az oldal le bannol. Ezt csak is az oldal adminisztrátorai oldhatják fel.

Karakterekkel kapcsolatos fontos szabályok:

1. A karakterek száma nem limitált, de kötelező őket használni. Mindet! Egy regisztráció egy karakter és lehetőleg a karaktered nevével regisztrálj. Chatben a regisztrált neved fog állandóan megjelenni, és ha a karakteredét szeretnéd, folyton át kell írnod. Fontos, hogy ne írj olyan neveket regisztráció után a chatba amiknek nincs köze a karakterednek mert ezzel össze zavarhatod az adminokat és játékos társaidat is egyaránt.

2. Szabadon dönthetsz, hogy milyen történetet, fajt és karaktert/karaktereket hozol létre. Ez lehet létező vagy kitalált. (A létező a képekre és a fajra vonatkozik melyek lehetnek anime, manga, rpc, fanart, fantasy. Élő személy nem!) Viszont nézd át a játékosok listáját hogy nincs-e már olyan karakter név vagy kép amit használni szeretnél. (Kötelező kitölteni az adatlapon a fajt, faji leírást, a képességeket akkor is ha ember, személyiséget. (Gyenge pont ha vannak képességei)) A chatbe az avatar képet itt tudod beállítani.:

KÉP BEÁLLÍTÁS!!!!!!!

3. A karaktered adatlapján a következő blokkokban minimum 5 mondatnak kell szerepelnie. (Faji leírás, Képesség, Személyiség.)

4. Az elkészült karaktereddel kezdheted is a játékot. A privát szobát a karakterednek az adminoktól kérheted, illetve a szobák menüpont alatti hozzászólásoknál.

5. A szoba igényléséhez jó, ha előre elkészíted a leírást (ha akarsz) és a ház/lakás/otthon/rezidencia stb… Képét, ami csakis kizárólag manga, anime, rpc, fantasy.

6. A karakteredet hűen vagy köteles vinni. Képességei ugyan folyamatosan fejlődhet, de azoknak a határait tartsd be. Ha fejlődik képessége javítsd az adatlapodon, azonban olyan új képességet nem kaphat melyet nem lehet tanulni. (Teleportáció, halhatatlanság stb…)

7. A karaktered cselekedeteiért vállalnod kell a felelősséget, ha átléped írásodban a karaktered határait (képességei és erejének határait) és az adminok veszik észre nem kötelesek figyelmeztetni. Azonnali ban jár érte!

8. A karakternek a fajhoz kifejtett gyenge ponttal kell rendelkeznie. Lehet halhatatlan a karakter, de akkor is kell lennie egy módnak amivel elzárható vagy legyengíthető. (Az admin úgy is ki tud nyírni a bannal.)

Írhatsz saját történetet a játékra szolgáló szobák bármelyikébe és közös megegyezés alapján csatlakozhatnak is hozzád. A Szerepjáték menüpontjában az ottani helyszínek bármelyikébe vagy a saját szobádba. De szintén megegyezés alapján részt vehetsz a többi játékos már meglévő történetében. A régi írásokat nem kötelező elolvasni, bármilyen úton-módon csatlakozhatsz. Azonban figyelj az időpontokra! Ha találsz egy helyszínt ami tetszik, de van ott játék, akkor nézd meg az utolsó reag időpontját; akkor szabadul fel a helyszín, ha az utolsó reag óta eltelt 3 hét és nem lett jelezve, hogy ott folytatni kívánják a játékot. Ha jelezve van mondjuk úgy, hogy “játékra fenntartva”, akkor attól a dátumtól számolva újabb 3 hét áll rendelkezésre a játékosoknak a folytatásra. Ha ezzel nem élnek, a helyszín felszabadul és NINCS lehetőség további fenntartásra. Felhívnám a figyelmed, hogy szabad helyszínnél NINCS HELYSZÍN STOPPOLÁS. Ha mégis stoppolni kívánsz, akkor kezd el a játékot a társaddal. FONTOS hogy játékos társad karakterét nem ölheted meg a beleegyezése nélkül. Ha megteszed és ezt az adminok megtudják büntetést is kaphatsz. A játék regjára fennálló karakterszám 7000. Ennek további bővítése nem lehetséges. Ha magyarázatot kívánsz adni a reagodhoz, de nem fér bele, akkor azt PRIVÁTBAN megteheted, nem a reag alatt.

A képekre – képfeltöltésre vonatkozó szabályok:

1.A Profilra maximum 12 kép tölthető fel. Bővítésre lehetőség NINCS!

2.Ne változtasd meg naponta a karaktered kinézetét, mert nagyon zavaró és feleslegesen tele tömöd a tárhelyet.

3.A Profilra feltöltött képek nagysága maximum 300×300-as felbontás. Ezt nem vágja meg az oldal, vagyis nem kell egy képet háromszor feltölteni mert nem tudod elsőre megvágni.

4.Ne tölts fel többszörösen képeket, mert tele szemeteled az oldal tárhelyét, azért pedig BAN jár. Ez vonatkozik az aktív játékokra is. Nem kell ugyanazt a képet felrakni minden játéknál.

5.Ha az oldal betörte az általad használt képet, akkor ne töltsd fel megint, hanem szólj egy adminnak. Ő vissza tudja neked állítani.

Fontos! Chatre vonatkozó szabály!
Ne káromkodj vagy inzultálj másokat.
Ne reklámozz más oldalalkat. Az adminokat keresd fel banner csere ügyében ha szeretnél link cserét.
Ne kritizáld mások karakterét nyilvánosan. Ha nem tetszik jelezd neki privátban. KIVÉVE ha az illető belinkeli a karakterét és véleményt kér.
Ne szemeteld tele a chatet linkekkel mert zavaró és sokakat irritál. Ha meg akarsz valakivel osztani valamit szintén a privátot használd. Egy két link nem a világ vége, de nem kell rendszert csinálni belőle.
Ha politikai dolgokról akarsz beszélni azt ne nyilvánosan tedd meg.
Magánéleti dolgokról mint pl.: “Három napja megy a hasam és nem tudok aludni.” azt ne itt akard kikürtölni. Ha lehet hanyagoljuk a nyomorunkat. Mindenkinek van elég baja és ide kikapcsolódni járnak az emberek.
Felhívnám figyelmed, amennyiben nem oda illő a szöveg, törlésre kerül. Ezért beszélgetésre a chat-et használd, hiszen az azért van. Itt bármiről beszélhetsz, amíg az nem sérti a szabályokat. Ha ez nem felel meg, megadhatod az elérhetőséged a Kapcsolatok menüpontban. Emellett van egy üzenetek menüpont is, mely biztosítja hogy olyanoknak is írj akik nincsenek fent jelenleg az oldalon. (Zaklatásért ban jár.) Ezen kívül, ha be vagy jelentkezve és nem csak olvasol, hanem játszol is, kötelező jelezned a többi játékosnak és az admin számára a szobát a chat-ben ahol dolgozol. Ennek naprakészen kell lenni. Ez leginkább az adminok számára a könnyű megtalálás érdekében fontos! Elhallgatással ne nehezítsd meg a feladatukat.

Emellett megjelent két fontos helyiségre, melyeket a szerepjáték menüpontban találhattok meg. Az egyik az Eventek a másik a Társkereső helyiség. Mindegyiket értelem szerűen a leírás alapján kell használni. Ha szeretnétek társat a karaktereteknek a társkereső szobában meghirdethetitek azt. Az eventek résznél pedig friss információt találhattok az oldalon zajló mini küldetésekről és megoszthatjátok véleményeteket, ötleteiteket, hogy milyen eventet szeretnétek.Amiért mindenképp tiltás jár!
Az oldalon szereplő írások, karakterek, egytől egyig a szerzők tulajdonai, szellemi termékei. Azok eltulajdonítása ugyanúgy lopás mint ha lopsz a boltból, az ilyen dolgok büntetendő. Ezért ha megtetszett valami és fel szeretnéd használni bárhol máshol, ELŐSZÖR kérdezd meg a szerzőt/ket. Ha ezt nem teszed meg és innen vagy más oldalról hozol olyan karakter ami nem a te tulajdonod (lopottnak minősül) azonnali tiltás jár érte, illetve feljelentést is tehet a karakter tulajdonosa amennyiben tudomást szerez róla. Erre nem vonatkoznak az animékben mangákban és játékokban szereplő karakterek hacsak nem tett hozzá a felhasználó fél valami sajátot, egyedit.
Ha bant kapsz az azt jelenti elkövettél valamit amit tilt a szabályzat. Ha megkerülöd az adminok döntését és más ip-ről jársz fel onnantól kezdve az adminok nem kötelesek figyelmeztetni vagy felszólítani. Ha kell minden ip-t letiltunk amivel az érintett fellépett akkor is ha az egy másik játékosé aki szintén az oldalon játszik. Kifogást nem fogadunk el mivel az ilyet ki fogjuk írni több helyre is, így azt sem lehet mondani majd hogy nem tudott róla vagy nem látta. Többször fel lesz rá hívva mindenki figyelme. Ha valaki szabályt szeg nyilvánosságra hozzuk a karakterei nevét, de az igazi nevét nem.


Amennyiben a fent említett szabályok bármelyikét megszeged, az büntetést von maga után! Elsőre csak figyelmeztetés, másodszorra 24 óra ban, végül ip tiltás. Emellett ha segítségre van szükséged kérdez bátran az adminiktól vagy játékostársaidtól. Amennyiben regisztrálsz, de nem játszol illetve nem dolgoztad ki a karaktered automatikusan 3 hónap múlva törlésre került a felhasználód. Ha kidolgoztad a karaktered, de nem játszol vele, illetve nem is léptél be, 6 hónap után szintén töröljük az adott felhasználót.

Fő admin: Terra.

Adminok: Liviusz, Nocturna, Naytil, Zeron.
avatar
Naytil
Admin

Hozzászólások száma : 1
Join date : 2018. Sep. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.